افزایش ۱۲ درصدی ارزآوری در صنعت پتروشیمی

دبیرکل انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی گفت: ارزآوری صنعت پتروشیمی در ۶ ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۲ درصد افزایش دارد.

به گزارش صدای بورس،احمد مهدوی ابهری، دبیرکل انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی گفت: در ۶ ماه ابتدایی امسال تولید صنعت پتروشیمی ۸ درصد افزایش یافت و از ۳۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تن در سال ۱۴۰۲ به ۴۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تن در سال ۱۴۰۳ رسیدیم.

وی افزود: صادرات صنعت پتروشیمی نیز در این مدت با افزایش ۴ درصدی به ۱۵ میلیون و ۸۶۸ هزار تن رسید و مابقی افزایش تولید، صرف تأمین خوراک بین مجتمعی این صنعت شد.

مهدوی ابهری با بیان این که ارزآوری صنعت پتروشیمی در این مدت نیز ۱۲ درصد افزایش یافته، بیان کرد: ارزآوری صنعت پتروشیمی از ۶ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار در ۶ ماه نخست سال ۱۴۰۲ به ۶ میلیارد و ۸۵۰ میلیون دلار در ۶ ماه نخست سال ۱۴۰۳ افزایش یافت.

وی همچنین گفت: در همین مدت، فروش ارز صنعت پتروشیمی در سامانه نیما نیز از ۴ میلیارد و ۷۴۶ میلیون دلار به ۵ میلیارد و ۳۱۹ میلیون و ۳۸۰ هزار دلار رسید و ۱۲ درصد زیاد شد.

دبیرکل انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی اظهار کرد: نزدیک به ۸۰ درصد درآمدهای صادراتی صنعت پتروشیمی در این مدت را در سامانه نیما عرضه کردیم و مابقی آن، صرف طرح‌ها و نیازهای تولیدی این صنعت شد.

وی همچنین با بیان این که صنعت پتروشیمی نقش اول را در صادرات غیرنفتی و بازار سرمایه دارد، تأکید کرد: در برنامه هفتم توسعه باید ظرفیت صنعت پتروشیمی ۳۵ میلیون تن افزایش یابد؛ در حالی که در ۶ برنامه گذشته، ۹۶ میلیون تن ظرفیت ایجاد کردیم که به طور متوسط، ۱۶ میلیون تن در طول هر برنامه بوده است.

مهدوی ابهری همچنین گفت: رسیدن به هدف برنامه هفتم که تقریبا دو برابر متوسط افزایش ظرفیت برنامه‌های قبلی است، به الزاماتی مانند تأمین خوراک پایدار نیاز دارد.

وی افزود: برای تأمین خوراک پایدار، ۱۰ تفاهم‌نامه با وزارت نفت امضا کردیم که اگر تبدیل به قرارداد شود، حدود ۸ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری از طرف بخش خصوصی در میادین گازی صورت می‌گیرد و هدف آن، افزایش ۲۰۰ میلیون مترمکعبی تولید روزانه گاز است.

دبیرکل انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی تأکید کرد: اگر موانع سرمایه‌گذاری بخش خصوصی رفع شود، به منابع صندوق توسعه ملی نیز نیازی نخواهیم داشت.

وی همچنین با بیان این که نیاز روزانه صنعت پتروشیمی به گاز در حوزه سوخت و خوراک، ۷۵ میلیون مترمکعب است، اضافه کرد: در سال ۱۴۰۲ به علت قطعی‌های گاز، بین ۷۰۰ میلیون تا یک میلیارد دلار عدم‌النفع داشتیم که از امسال زمستان سردی داشته باشیم، ممکن است افزایش یابد.

مهدوی ابهری اظهار کرد: با هدف کاهش قطعی‌های گاز قرار است امسال در دو استان به صورت آزمایشی، یک طرح صرفه‌جویی را اجرا کنیم. استان‌ها هنوز نهایی نشده‌اند، اما به احتمال زیاد، خراسان شمالی و کرمانشاه خواهند بود که دارای مجتمع پتروشیمی هستند.

وی بیان کرد: در این طرح آزمایشی اگر مردم این دو استان در مصرف گاز خود نسبت به زمستان پارسال صرفه‌جویی کنند، هر مترمکعب گاز را با نرخ خوراک پتروشیمی و بر مبنای دلار سامانه نیما از آنها می‌خریم.

منبع:‌ خبرگزاری صداوسیما

کد خبر 504910

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =